När du behöver en byggställning

En eller flera byggställningar, det är något som kan behövas då du ska bygga något eller om du har ett yrke där det byggs. När man talar om byggställningar så finns det idag flera typer av dessa, var och en med sina unika egenskaper och användningsområde. Hos Alulock finns det ett brett utbud av olika typer av byggställningar.

Rullställningar

Denna typ av byggställningar går att använda för både inomhus- och utomhusarbeten samt att de även är lätta att flytta och kan justeras i höjd, vilket gör dem mycket mångsidiga. Rullställningar är perfekta att ha för målning, reparationer, installationer och andra underhållsarbeten.

Modulära/ställningar med system

Denna typ av byggställning består av moduler och ramar som kan anpassas till olika höjder och former. Detta ger en flexibilitet vid byggnadsprojekt där varierande höjder och terränger behöver hanteras.

Hängställningar

Dessa ställningar hängs från taket eller upphängda strukturer. De är vanliga att se vid fasadrengöring, målning av höga byggnader och andra arbeten på höga nivåer.

Fastmonterade ställningar

Fästs permanent på byggnaden för längre projekt. Ger stadighet och säkerhet för långvariga arbeten som renoveringar och nybyggnationer.

Fasadställningar

Dessa ställningar är speciellt designade för att täcka och stödja fasaden på byggnader. De används för målning, putsning, reparationer och underhållsarbete på byggnadens utsida.

Specialiserade ställningar

Anpassade ställningar för specifika ändamål, som till exempel rörmokeri- eller glasarbeten. De är utformade för att möta särskilda behov eller krav inom ett specifikt yrke.

Varje typ av byggställning har sin egen unika användning beroende på arbetskrav, höjdbehov, tillgänglig yta och säkerhetsfaktorer. Valet av ställning beror oftast på vilken typ av arbete som ska utföras och vilka förhållanden den kommer att användas under.

Hitta rätt byggställning hos Alulock

Hos Alulock finns det som sagt flera olika typer av byggställningar så som hantverkarställningar, rullställningar, ramställningar, trappställningar, takställningar, snöröjningsställningar, moduställningar och även bra tillbehör. De har även liftar, stegar, plattformar med mera.