Multifunktionsskrivare – en investering för ditt företag

Även om digitaliseringen har accelererat i landet är många företag fortfarande beroende av traditionella pappersutskrifter. Men det betyder inte att delar av utskriftsprocessen inte kan digitaliseras och effektiviseras. Det är nämligen just det som en multifunktionsskrivare gör, och det är därför den moderna kontorsutrustningen kan ses som en investering för ditt företag.

 

En MFP, eller multifunktionsskrivare, är kort sagt en skrivmaskin som kan mer än vad den konventionella skrivaren kan. Den har nämligen fler användningsområden än att bara skriva ut papper. Skrivaren kan nämligen både kopiera och scanna, samt många gånger faxa och mejla. De bästa multifunktionsskrivarna på marknaden kan därutöver digitalisera dokument. 

 

Att ha en multifunktionsskrivare på arbetsplatsen har flera fördelar. Vi berör några av dessa här.

De är multifunktionella

Den främsta fördelen med en MPF är uppenbarligen det faktum att den är multifunktionell. Den gör det således lätt för dig och dina anställda att ta hand om många olika uppgifter. Därför får ni också bättre kontroll över er dokumenthantering, och ökar produktiviteten på hela arbetsplatsen. Alla utskrifter, scanningar och kopieringar flödar trots allt genom ett enda nav, vilket gör det möjligt för er att få arbetsuppgifter utförda såväl snabbare som effektivare.

De frigör utrymme

Många arbetsplatser är beroende av att kunna skriva ut, scanna och kopiera i stort sett varje dag. Vare sig det rör sig om en konkratsunderskrivning eller att scanna viktiga dokument, måste rätt mackapärer för att få jobbet utfört finnas tillgängliga på arbetsplatsen

 

Men såvida ni inte har otroligt mycket utrymme kan det vara svårt att få plats med all kontorsutrustning. Så för att frigöra utrymme utan att behöva prioritera någon uppgift framför en annan kan en MFP vara till hjälp. En MFP kräver mindre utrymme än flera separata kontorsmaskiner och således frigörs utrymme på arbetsplatsen. 

De kan spara företaget pengar på lång sikt

En multifunktionsskrivare förutsätter en större investering, men det kommer nästan ögonblickligen att löna sig. Och det finns det flera anledningar till. 

 

För det första kommer ni sannolikt att sänka elkostnaderna. Det beror på att flera olika kontorsmaskiner drar mer ström än vad en enda multifunktionell maskin gör. Därutöver gör en MFP det enklare för er att förvara dokument digitalt, vilket innebär att ni inte kommer att behöva betala lika mycket för bläckpatroner och utskriftspapper.

 

För det andra kräver en MFP inte lika mycket underhåll som flera olika kontorsmaskiner. Därför kommer det bli billigare i längden att ha en enda multifunktionsskrivare än flera olika maskiner som står för att scanna, kopiera, faxa och skriva ut.

De är enkla att använda

Slutligen är multifunktionsskrivare lätta att använda. Ingen av dina anställda behöver vara särskilt teknisk eller digital expert för att navigera och använda skrivaren.

 

Multifunktionsskrivare har intuitiva pekskärmar och ett användarvänligt gränssnitt som gör att dina anställda slipper ägna tid åt att sätta sig in i hur maskinen fungerar. På så sätt effektiviseras arbetsdagen och ger er mer tid att ägna åt andra, viktigare arbetsuppgifter. För att inte tala om att ingen blir frustrerad för att de inte förstår hur maskinen fungerar.